sobota 12. dubna 2014

Vajíčka z provázku

 

Před nedávnem jsem je vyráběla z bavlnek. Tento týden ze slabšího provázku. Výroba je docela jednoduchá, ale hodně lepkavá.
Budete k ní potřebovat: slabý provázek (nebo raději bavlnku), lepidlo, kalíšek na lepidlo, stojánek na vajíčko, balónek a nůžky.
Nejdříve nafoukněte balónek do takové velikosti, jak velké chcete mít vajíčko. Poté si nastříhejte provázek na kratší provázky o délce max. 50cm (delší provázky se vám totiž potom v lepidle zamotají). Do kalíšku nalijte trochu lepidla a provázky do něj postupně namáčejte a obmotávejte jimi balónek. Nikdy tam nedávejte všechny provázky najednou, protože by se vám slepily dohromady. 
Balónek je nutné obmotat střídavě svisle a vodorovně kolem dokola, aby vajíčko drželo dobře tvar. Po obmotání dejte balónek na 24hod. zaschnout. Druhý den udělejte nůžkami do balónku díru, aby se vypustil. Poté ho ze vzniklého vajíčka vyjměte (nůžkami nebo pinzetou). Pokud se vám vzniklé vajíčko trochu zdeformuje, ještě ho rukou nebo nůžkami dotvarujte. 
Předem upozorňuji, že budete hoooodně ulepení:) A jak už jsem psala, je lepší použít bavlnu, protože je slabší a lepidlo ji lépe obalí a vajíčko pak lépe drží tvar.
Nejsou úplně dokonalá, ale to je právě ono:)




 



1 komentář: